IZJAVA O ZASEBNOSTI IN VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

 

I. Splošno

Dobrodošli na spletni strani podjetja KOVINARSTVO BUČAR DRAGO BUČAR S.P.. Zahvaljujemo se vam za zanimanje, ki ste ga izkazali z obiskom naše spletne strani. Namen te izjave o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov je, da vas skladno z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov seznanimo z vašimi pravicami, vam podamo ustrezne informacije o upravljavcu osebnih podatkov, piškotkih, ki jih naša spletna stran uporablja in razlogih za njihovo uporabo ter vam na ta način zagotovimo vse potrebne informacije, ki jih potrebujete, da lahko sprejmete odločitev o tem, ali dovoljujete njihovo uporabo in nam s tem pomagate zadovoljiti vaše interese in želje. Pomembno nam je, da ste v celoti obveščeni o osebnih podatkih, ki jih zbiramo, ko prebirate naše spletne ponudbe in koristite storitve ter kako te uporabljamo.

II. Predstavitev upravljavca

KOVINARSTVO BUČAR DRAGO BUČAR S.P.
Ptujska cesta 61
2204 Miklavž na Dravskem polju
T: +386 (0)2 62 90 900
F: +386 (0)2 62 90 907
info@bucar.euGre za družinsko podjetje, ustanovljeno v letu 1995, njegovi začetki pa segajo že v leto 1966. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo in prodajo stavbnokleparskih in krovskih izdelkov ter poleg redne proizvodnje nudi še razrez in upogibanje raznih pločevin ter kleparske storitve. Več o podjetju si lahko preberete na naslednji povezavi: http://www.bucar.eu/opodjetju/.

III. Vizija varstva zasebnosti oziroma varstva osebnih podatkov

Z vašimi osebnimi podatki ravnamo skladno z zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Zaščita osebnih podatkov, ki nam jih zaupate, je naša prednostna naloga, saj želimo, da se počutite varno in zavarovano, ko obiščete našo spletno stran ali uporabljate naše spletne ponudbe.

IV. Nameni obdelave in pravna podlaga za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov

Podjetje KOVINARSTVO BUČAR DRAGO BUČAR S.P. obdeluje osebne podatke uporabnikov spletne strani v okviru:

a) splošnega kontaktnega obrazca, s pomočjo katerega se obdelajo naslednji osebni podatki:
– ime in priimek,
– elektronski naslov in vsebina sporočila.

Zbrani podatki so namenjeni pripravi odgovora na vprašanje oziroma poizvedbo, poslano s pomočjo kontaktnega obrazca.

Podatki, zbrani s pomočjo splošnega kontaktnega obrazca, se obdelujejo na podlagi izrecne privolitve posameznika, ki obrazec izpolni, pri obdelavi pa se upoštevata Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679) in Zakon o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/07).

b) obrazca za prijavo na KB SHOP izobraževanja, s pomočjo katerega se obdelajo naslednji osebni podatki:
– ime in priimek,
– lektronski naslov,
– telefonska številka in
– naslov in poštna številka prijavitelja.

Zbrani podatki so namenjeni zbiranju prijav na strokovna srečanja ter brezplačna osnovna in nadaljevaljna izobraževanja za program KB SHOP.

Podatki, zbrani s pomočjo splošnega kontaktnega obrazca, se obdelujejo na podlagi izrecne privolitve posameznika, ki obrazec izpolni, pri obdelavi pa se upoštevata Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679) in Zakon o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/07).

V. Rok hrambe osebnih podatkov

Podatki, zbrani na podlagi splošnega kontaktnega obrazca se hranijo 36 mesecev.

VI. Piškotki

Za uporabniku prijazno spletno izkušnjo in prilagajanje operacij spletnih aplikacij vašim potrebam lahko nekatera področja našega spletnega mesta uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna datoteka, ki je shranjena lokalno v vašem računalniku ob obisku spletnega mesta. Ko na isti napravi ponovno obiščete spletno mesto, bo piškotek na primer označil, da ste ponovni obiskovalec. Piškotki nam omogočajo tudi analizo uporabe naše spletne strani. Ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in jih ni mogoče identificirati na spletnih straneh tretjih oseb – vključno s ponudniki analitičnih storitev.

Piškotke lahko sprejmete ali zavračate – tudi tiste, ki se uporabljajo za sledenje spletnim mestom – tako da izberete ustrezne nastavitve brskalnika. Brskalnik lahko nastavite, da vas obvesti, ko prejmete nov piškotek, ali zavrnete piškotke. Vaš brskalnik vam prav tako ponuja možnost brisanja piškotkov (npr. preko funkcije »Izbriši zgodovino brskanja«).

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:
Google Analytics: Storitev nam omogoča zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne strani. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na našo spletno stran preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile vaše zanimanje. Več informacij o storitvah Google Anayltics je na voljo v pogojih za uporabo storitve Google Analytics (https://www.google.com/analytics/terms/us.html), v smernicah za zasebnost in zaščito podatkov storitve Google Analytics (https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.gb) in v pravilniku o zasebnosti podjetja Google (https://policies.google.com/privacy?hl=en).

Facebook: Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družbeno omrežje Facebook. Ko obiščete našo spletno stran, ki ta vtičnik uporablja, se zaradi tega ne vzpostavi povezava s tem podjetjem. To se zgodi šele po vaši izrecni privolitvi, po kateri vas vprašamo pri kliku na ustrezen gumb. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Facebook ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Facebook na spletni strani: http://www.facebook.com/policy.php. Če ne želite, da Facebook podatke, ki jih zbere s pomočjo naše spletne strani, neposredno poveže z vašim profilom Facebook, se morate pred svojim obiskom naše spletne strani odjaviti s Facebooka. Nalaganje Facebookovih vtičnikov lahko popolnoma preprečite tudi z dodatki (»Add-Ons«) za svoj brskalnik, npr. s funkcijo »Facebook Blocker«.

VII. Prenos podatkov za pogodbeno obdelavo

Za obdelavo podatkov lahko naše podjetje v določeni meri uporabi tudi specializirane podizvajalce. Te podizvajalce skrbno izberemo in redno nadzorujemo njihovo delo. Na podlagi ustreznih sporazumov o obdelavi podatkov ti podzivajalci obdelujejo osebne podatke skladno z našimi navodili, pri čemer se strogo držimo naših direktiv in dolžnosti.

VIII. Stik

Za morebitna vprašanja v zvezi z zaščito podatkov prosimo uporabite splošni kontaktni obrazec ali pa se obrnite na naše podjetje po elektronski pošti na naslov info@bucar.eu.

IX. Spremembe izjave o zasebnosti

Izjavo o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Posodobitve izjave o zasebnosti bodo objavljene na našem spletnem mestu. Vse spremembe začnejo veljati z dnem objave na našem spletnem mestu, zato priporočamo, da ga redno obiskujete, da bi se seznanili z morebitnimi posodobitvami.

X. Obvestilo posameznikom po 13. členu splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) glede obdelave osebnih podatkov
– izvajanje videonadzora v družbi Kovinarstvo Bučar d.o.o. – (Evidenca uporabe videonadzornega sistema)

– Upravljavec zbirke osebnih podatkov: Kovinarstvo Bučar d.o.o., Ptujska c. 61, 2204 Miklavž na Dravskem polju, T: +386 (0)2 62 90 900, F: +386 (0)2 62 90 907, info@bucar.eu

– Kontakti pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov (ang. DPO), če je imenovana: /

– Namen obdelave osebnih podatkov: varnost ljudi in premoženja

– Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov: točka f člena 6 (1) GDPR, ZVOP-2

– Obrazložitev zakonitih interesov: obdelava je potrebna zaradi zakonitih interesov (varnost ljudi, premoženja družbe) za katere si prizadeva upravljavec.

– Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkov, če obstajajo: Podatkov družba tretjim osebam ne posreduje, razen če izkažejo pravni interes.

– Informacije o prenosih osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo: /

– Obdobje hrambe osebnih podatkov ali, kadar to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja: do 3 mesece

– Informacije o obstoju pravic posameznika, da lahko zahteva dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev, ali obstoj pravice do ugovora obdelavi in pravice do prenosljivosti podatkov: Posameznik, na katerega se osebni podatki nanašajo, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov.

– Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitvi: Obdelava osebnih podatkov ne temelji na privolitvi.

– Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).

– Informacije o tem:
ali je zagotovitev osebnih podatkov zakonska ali pogodbena obveznost: Ne, zagotovitev osebnih podatkov ni zakonska ali pogodbena obveznost.
ali mora posameznik zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če jih ne zagotovi: Ne.

– Informacije o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki: /

– Informacije o posebnih vplivih obdelave / nadaljnje obdelave:/

– Neobičajne nadaljnje obdelave:
nadaljnja obdelava posnetkov videonadzornega sistema se ne izvaja;
zvočna intervencija za čas videonadzora se ne izvaja;
nadzor s pomočjo videonadzornega sistema (način snemanja in arhiviranja posnetkov in na način neposrednega spremljanja dogajanja v živo brez shranjevanja posnetkov) spremlja posebej pooblaščena oseba.

Facebook